A i mbulon Medicare terapitë e ndërprerjes së duhanit?

A i mbulon Medicare terapitë e ndërprerjes së duhanit?

Shumë njerëz janë më të suksesshëm në braktisjen e duhanit kur kanë mbështetjen e duhur. Medicare ndihmon në pagimin e këshillimit dhe disa ilaçeve për ndërprerjen e pirjes së duhanit.

Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) paralajmërojnë se njerëzit që pinë duhan kanë një rrezik më të lartë të sëmundjeve të zemrës, kancerit, sëmundjes së mushkërive dhe diabetit. Tymi i dorës së dytë gjithashtu mund të promovojë sëmundje të mushkërive dhe sëmundje të zemrës tek të rriturit.

Medicare mbështet përpjekjen e një personi për të lënë duhanin, pasi kjo mund të jetë e dobishme për shëndetin e përgjithshëm.

Një person ka të drejtë për Medicare nëse ata janë të moshës 65 vjeç dhe më të vjetër, ose nën 65 vjeç me kushte specifike shëndetësore. Planet origjinale të Medicare përfshijnë mbulimin për të dy Pjesën A, kujdesin spitalor dhe Pjesën B, shërbimet ambulatore.

Mbulimi i ndërprerjes së pirjes së duhanit Medicare është normalisht i disponueshëm sipas Pjesës B.

Në këtë artikull, ne diskutojmë programet e ndërprerjes së duhanit që Medicare mbulon, kostot jashtë xhepit dhe si të marrim ekstra mbështetje

Ne mund të përdorim disa terma në këtë pjesë që mund të jenë të dobishme për të kuptuar kur zgjidhni planin më të mirë të sigurimit:

 • Zbritshme: Kjo është një shumë vjetore që një person duhet Kaloni nga xhepi brenda një periudhe të caktuar kohore para se një sigurues të fillojë të financojë trajtimet e tyre.
 • Sigurimi i monedhave: Kjo është një përqindje e një kosto trajtimi që një person harmoniqhealth.com do t’i duhet të vetë-financojë. Për Medicare Part B, kjo arrin në 20%.
 • Përpjekja: Kjo është një shumë fikse e dollarit që një person i siguruar paguan kur merr trajtime të caktuara. Për Medicare, kjo zakonisht vlen për ilaçet me recetë.

Mbulimi i ndërprerjes së pirjes së duhanit Medicare

Individët kanë mbulim për ndërprerjen e duhanit përmes pjesëve të Medicare B, C, D dhe Medigap.

Këshillimi

Medicare Pjesa B paguan deri në tetë seanca këshillimi, gjatë një periudhe 12-mujore. Një person nuk paguan për këto vizita nëse ofruesi pranon caktimin e Medicare.

Medicare filloi të paguajë për shërbimet e këshillimit në lidhje me pirjen e duhanit në vitin 2006.

Ka shumë mënyra që këshillimi mund të jetë i dobishëm, por shumica e ndihmojnë një person:

 • Vendosni një datë ndalese
 • Zhvilloni një grup mbështetës nga miqtë dhe familja
 • Mësoni aftësi relaksimi
 • Mësoni se si të kontrolloni peshën ndërsa lini
 • Bëni një plan për t’u marrë me nxitjet për të pirë duhan
 • Konsideroni medikamente për pirjen e duhanit

. Planet mbulojnë ilaçet që përshkruhen nga një mjek.

Spërkatjet e hundës me recetë dhe inhaluesit nganjëherë mbulohen nga pjesa D. Të dyja këto punojnë duke i siguruar një personi një sasi të kontrolluar të nikotinës, duke ndihmuar në simptomat e tërheqjes dhe nxit të pinë duhan. > Simptomat, si dhe ndihmojnë në kontrollin e kërkesës për të pirë duhan.

Varenicline: I njohur gjithashtu si Chantix®, ky ilaç me recetë parandalon efektet e nikotinës nëse një person pi duhan, dhe gjithashtu mund të ndihmojë në uljen e simptomave të tërheqjes.

Të dyja këto ilaçe mund të mbulohen në bazë të një plani të pjesës D, por mund të jetë e dobishme për një person të kontrollojë listën e ilaçeve të aprovuara, të njohura gjithashtu si një formulë, që mbulon ofruesi i planit të tyre.

copëza nikotine, mishrat e dhëmbëve dhe lënat nuk janë të mbuluara nga Medicare, pasi ato janë në dispozicion pa recetë.

çfarë të presësh kur të heqësh dorë

Nuk është kurrë vonë që një person të braktisë pirjen e duhanit dhe të përmirësojë shëndetin e tyre, por ka disa pengesa për të kapërcyer. Të dish se çfarë të presësh mund të ndihmojë një individ të përgatitet më mirë.

Simptomat e tërheqjes

Nikotina është ilaçi kryesor i varur në cigare. Ndikon në trup dhe trurin. Me kalimin e kohës trupi mësohet të ketë nikotinë, dhe më pas duhet të rregullohet që të mos ketë ilaç kur një person pushon. Kjo është ajo që shkakton simptoma të tërheqjes.

Pirja e duhanit është një varësi, dhe largimi kërkon kohë. Mund të jetë e dobishme të keni një plan në vend në rast se fillojnë simptomat e tërheqjes dhe dëshirat. Shoqata Amerikane e Mushkërive deklaron 4% deri në 7% të njerëzve që përpiqen të braktisin pa një plan janë të suksesshëm. Këshillimi për pirjen e duhanit të Medicare mund të ndihmojë një person të përgatisë një plan mbështetjeje që mund të jetë i nevojshëm gjatë pjesëve më sfiduese të tërheqjes.

Individët mund të kenë më shumë dëshirat dhe simptomat e tërheqjes në javën e parë që ata pushojnë. Kërkesa për të pirë duhan zakonisht ngadalësohet pas javës së parë ose dhjetë ditëve.

Shtimi i peshës

Një person mund të fitojë peshë ndërsa ata po lënë pirjen e duhanit. Një arsye që kjo ndodh është sepse ngrënia dihet se frenon nxitjen për të pirë duhan.

Sasia e peshës që një person zakonisht fiton është midis 7-10 paund, që sipas Shoqatës Amerikane të Mushkërive, nuk ka një efekt të madh në shëndetin, nëse ka.

Sfidat e tjera

Një person gjithashtu mund të përjetojë disa nga simptomat e mëposhtme gjatë procesit të tyre të braktisjes:

 • Vështirësia e gjumit
 • Irritueshmëria
 • Ndjenja e ankthit
 • Pushtimi
 • Vështirësia e përqendrimit

Rregullat

Vetëm nëse ato kryhen nga një mjek ose një ofrues tjetër i aprovuar i kujdesit shëndetësor, dhe ata duhet të pranojnë caktimin.

Kur një ofrues i kujdesit shëndetësor pranon caktimin, kjo do të thotë se ata pranojnë faturimin dhe kostot e Medicare.

kostot jashtë xhepit

Një person mund të ketë kosto jashtë xhepit për programet për të ndihmuar në braktisjen e duhanit.

Ekziston një premium mujore për Pjesën B. Shuma standarde është 144.60 $, por mund të jetë më e lartë në varësi të të ardhurave.

pjesa B gjithashtu ka një zbritje, e cila në vitin 2020 është 198 dollarë, dhe një sigurim i monedhave që zakonisht është 20% e një shume të faturuar.

Kompanitë e sigurimeve private administrojnë Pjesët e Medicare C, D, dhe Medigap Plans. Për shkak të kësaj, një individ mund të paguajë një premium për këto politika.

Nëse një person nuk ka Medicare Part D, ata mund të duhet të paguajnë për ilaçe jashtë xhepit.

mbështetje shtesë

Ekzistojnë mundësi të tjera për të ndihmuar një person të pushojë pirjen e duhanit, dhe shpesh më shumë se një program shkon në një zonë lokale në të njëjtën kohë.

Një individ mund të hetojë opsionet përpara se të zgjidhni një të drejtë për ta. Njerëzit mund të gjejnë programe falas përmes:

 • Punëdhënësit
 • Kompanitë e Sigurimeve Private
 • Spitalet Lokale
 • Departamenti Lokal i Shëndetit

Disa shoqata kombëtare ofrojnë linja ndihmëse, dhe disa gjithashtu ofrojnë programe lokale, në varësi të vendndodhjes së një personi.

 • Instituti Kombëtar i Kancerit Quitline 877-448-7848
 • Shoqëria Amerikane e Kancerit Quitline 800-227-2345
 • Shoqata Amerikane e Mushkërive Liria nga Pirja e duhanit, me Programet e këshillave në internet dhe telefonike
 • Programet shtetërore mund të gjenden duke telefonuar 1-800-784-8669
 • Pirja e duhanit rrit rrezikun e sëmundjes së zemrës, kancerit, sëmundjes së mushkërive dhe diabetit. Medicare ndihmon në pagimin e këshillimit dhe disa ilaçeve me recetë për të lënë duhanin. Pjesët e Medicare B, C, D, dhe Medigap paguajnë për trajtim dhe shërbime.

  Një person duhet të përdorë një ofrues të aprovuar nga Medicare dhe ata mund të kenë disa kosto jashtë xhepit.

  Njerëzit mund të gjejnë mbështetje përmes programeve në komunitet. Shoqatat e kancerit dhe mushkërive kanë linja ndihmëse për këshilla për të ndihmuar në ndalimin e pirjes së duhanit.

  Smokefree.gov ka platforma të mediave sociale ku njerëzit mund të gjejnë mbështetje dhe rrjet me të tjerët.

  Informacioni në këtë faqe interneti mund t’ju ndihmojë në marrjen e vendimeve personale në lidhje me sigurimin, por nuk ka për qëllim të ofrojë këshilla në lidhje me blerjen ose përdorimin e ndonjë produkti sigurimi ose sigurimi. Healthline Media nuk transaksionon biznesin e sigurimeve në asnjë mënyrë dhe nuk është i licencuar si një kompani e sigurimeve ose prodhuese në ndonjë juridiksion amerikan. Healthline Media nuk rekomandon ose miraton asnjë palë të tretë që mund të transaksionojë biznesin e sigurimit.

 • Sigurimi shëndetësor / sigurimi mjekësor
 • Medicare / Medicaid / Schip
 • Pirja e duhanit / Pirja e duhanit

Lajmet mjekësore sot kanë udhëzime të rrepta ndihmuese dhe Vizaton vetëm nga studimet e rishikuara nga bashkëmoshatarët, institucionet e kërkimit akademik dhe revistat dhe shoqatat mjekësore. Ne shmangim përdorimin e referencave terciare. Ne i lidhim burimet parësore – përfshirë studimet, referencat shkencore dhe statistikat – brenda secilit artikull dhe gjithashtu i rendisim ato në seksionin e burimeve në fund të artikujve tanë. Ju mund të mësoni më shumë rreth asaj se si ne sigurojmë që përmbajtja jonë është e saktë dhe aktuale duke lexuar politikën tonë editoriale

.